söndag 31 maj 2009

Angkor Wat, inbrott och Tomb Raider.

Hej igen!

Imorse steg jag upp kl 04.30 for att aka och kolla pa soluppgangen over templen. Det var faktikst helt okey, fast att det kostade mig 28 $, + svinigt dyr frukost. Sov inte sa bra inatt heller pga tva britter som sprang omkring och gapade och knackade pa allas dorrar ungefar 02.00. Det visade sig dock (nar man oppnade dorren) att de hade blivit ranade i rummet, genom fonstret. Sa nagon hade stuckit igenom handen mellan sakerhetsgallret och tagit deras kamera, mobil, osv som lag pa sangen brevid hennes huvud! Och sa var det ett annat par som hade haft inbrott i rummet nar de vaknade! Sa det var ju tur att de vackte oss. Vi hade ju naturligtvis last dorren, och inget man kan na franb fonstret, sa vi har klarat oss. Tydligen var det en Kambodjansk kille som hade checkat in vid midnatt, och nu var forsvunnen. Inte sa svart att lista ut kanske. Sa det var varsta padraget hela natten, med poliser och sa vidare.

I Angkor finns det en hemske masse tempel! Mer an vad jag hade kunnat ana. Man maste ha en moped eller tuktuk som kor dig, for den kortaste rundan ar 22 km. Me njag kan fortfarande inte fatta hoffer det maste vara sa in i bomben dyrt! Jag, tillsammans med 200 andra turister stod och vantade pa solens ljus over Angkor Wat, huvudtemplet, och nar det var klart sa drog folk at olika hall. Jag akte och sag ett tempel med 246 olika ansikten uthuggna i sten, sedan till dar de spelat in Laura Croft, Tomb Raider, (Angelina Jolie). Det var igrann ball faktikst.. Lisen lag hemma och vaktade alla saker och sussade. Anda tills jag kom tillbaka runt 11.00. Turen ska egentligen ta anda till 15-16, men det pallar man inte. Och alla tempel ser ju fasen lika dana ut! Jag valde att se det coolaste och kandaste. Been there, done that liksom.
Nu har vi bestamt oss for att aka raka vagen till Bangkok och sedan dra en bit bort i nagra dagar, innan vi aker hem. Vi ska till Patong, 15 km soder om BK (Hard Rock Cafe). Och nagonstanns man kan bada och lugna sig de sista 9 adagarna. Kan inte fatta att det bara snart ar en vecka kvar. Heeelt galen tanke. Langtar sa efter potatismos och Kalles Randig bara..! Hehe. Maste smaka Kalles Prickig ocksa! Hinner ju inte med alla nye ting har borta!

Om Java hade funkat pa denna kassa datorn hade ni fatt grymma (inte i samma benamning som grym;cool)bilder fran War Museet i Ho Chi Minh. Och fran dagens utflyckt saklart! Men det var ju det dar med Java dava...!

Over and Out.

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Vad läskigt med inbrotten när de låg och sov.
    Tur att ni blev väckta så ni kunde ha uppsikt över era saker. Nu måste ni ha full koll på era saker den sista veckan så allt går bra.

    Jag förstår att du längtar efter potatismos nu, jag lovar att du ska få det när du kommer hem. Även Kalles randiga ligger i kylen och väntar... Kalles prickiga är väl ingen större sensation tycker jag.

    Ha det gott och håll i era saker!

    Längtar jättemycket nu.

    Puss och kram

    SvaraRadera
  2. Hejsan!

    Det var tur att ni inte blev rånade, nu när ni har klarat er så här långt så vore det snopet om det skulle hända något sådant nu!

    Potatismos och korv stroganoff är inte på sumpen ;)hehe

    Nu är det inte långt kvar tills vi ses, ha det gött :D

    Ciao

    SvaraRadera
  3. Hej Andreas!
    Hoppas allt är väl med er och att slutet av er fantastiska resa blir toppenbra. Njut av tiden i Thailand och var på er vakt.
    Många välgångshälsningar från Kerstin

    SvaraRadera