måndag 18 maj 2009

Nha Trang och lägenhet

God dag!

Jag har fått en liten etta i Göteborg! Det känns kanoners! Får bara hoppas att man kommer in på universitetet också.. Louise var och kollade på den igår (tack!) och tyckte att den var helt ok!

(Nu kom pizzan)

Så.. mmm! Så gott. Jag saknar verkligen svensk kebabsås! En pizza med tomat, ost och räkor, och sedan loads med kebabsås! Bästaste ever! :)
Vi sitter i lobbyn på Sports 1 Hotel och väntar på våran buss. Denna gången försäkrade vi oss om att det var en sovbuss. Kostade $ 5 US extra, men det är sjukt värt kan jag tala om. Iaf om man jämför med bussen hit. Den var bara halvfull med säten, för resten var full av lådor med frukt och dricker osvosv. En lastbuss helt enkelt. Våra väskor fick inte ens plats så vi fick ha dem breve oss i princip. Och arbetarna rökte och lät förjäkla mkt hela tiden. i 22 h. USCH. Men nu ska vi åka 16 h, till ett ställesom heter Nha Trang. Där finns det vita sandstränder och sånt där gott. Finns även ett megaspa som kostar 30 kr. Lisa har mer eller mindre tvingat mig att vi ska åka dit så..Det blir lerbad för hela slanten!

När vi skulle åka ut från Laos blev det ett jäkla tjöt. Bussen stannade 1 km från gränsen och så ville en kille ha pengar för att han skulle åka och få stämpel åt oss. Men vi måste ju ändå dit för guds skull! När man ska in i nästa land måste alla gå med sitt eget pass. Snubben blev skitrsur och kunde helt plötsligt inte ett ord engelska. Idiot. Vi och några andra började gå istället. Borderpolisen sa att alla måste betala 2 dollar för att få stämpeln "ute" från landet. Knäppaste jag har hört. Finns inget sådant påfund som en Stamp fee. Har tom pratat med folk som har varnat oss för det. Så vi stod och bråkade med dem en stund och vägrade betala. Sedna kom det en annan knäppturist som gladeligen slängde upp en dollar i första fönstret! IDIOT! Nu var ju alla givetvis tvugna att betala. Så vi betalade 1 $ i första. Sedan tvärvägrade vi i andra, och då gjorde de andra med det. Tillslut blev det så lång kö och mycket folk att de gav skitstämpeln ändå bara för att bli av med oss. Höhö. Idioti.
Notera: det var Laos. Men nu kommer det bästa.
I Vietnam gick vi in och lämnade in våra pass. De kollade noga och till och med tog febern på oss. Så fick vi fylla i sjukformulär och sånt. Så bläddrade de och letade efter vårat visum i passet som är obligatoriskt att ha. Men det hade vi naturligtvis inte. Så började de bläddra i andra papper. Sedan fick gubben ett stooort smile och såg genast asglad ut! Så skrev han på pch gav oss stämpeln och allt var fine! Så enkelt var det.
Jag var asnervös att VietCong skulle peppra ner oss med ett maskingevär när vi inte hade visum, men det blev bara glada att det kom lite svenskar på besök. Vi behöver ju inte visum för en 15 dagarsperiod sedan 2005. (tilläggas bör att vietnam förhandlade med sverige att de inte heller skulle behöva visum från dag 1 när de kom till sverige.. Den förhandlingen gick väl så där..HAHA!) Så därför gillar jag Vietnam bättre än Laos.

Hue var inte så roligt. eeemäääängder med mopeder. Knappt några bilar alls! Och alla har hjälm! (till skillnad från Thailand och Laos). Viu har kollat på något gammalt tempel och en äldre statsdel, men annars inget speciellt. Det är så RUSKIGT varmt här så jag knappt kan gå ut. AC på 16 grader med resultat: förskylning, men det är det värt! Haha.
Igår köpte Lisa en ny ryggsäck. Dragväskan hon köpte i Thailand började ramla ihop efter två dagar och igår var den så sönder att jag fick bära runt den. Äckli jobbigt! Så hon köpte en sån där North Face (eller vad de heter, som alla har) på 75+15 L. Den verkar inte så stor dock. Det finaste är att den kostade 14 dollar. Lite över hundralappen. Jag köpte min 60 L för närmare tusenlappen! Nu är Lisa Backpacker igen, haha!

Något som är kul är prisskillnader. I ena butiken kostade väskan 25 dollar, och hon kunde prutaner den till 24. I en butik 45 m ner på gatan kostar samma väska 15 dollar, och kan prutas ner ytterligare någon dollar. Och bussresan vi ska på.. En annan firma har vanlig buss för 20 dollar, och vi betalar 14 för sovbuss! vanlig hos den senare kotar 9 dollar. + att man måste tom byta buss med den dyra! Vad är grejen med det liksom? knäppgökar.

Lisa har laddat upp en del blder, så kolla in där. Mina kommer (jag lovar! Säger hela tiden att de tkommer snart osv, men internet är inte alltid så jag har tålamod nog, om ni fattar. Jag vill inte gärna slå sönder deras fina, gamla datorer.) lisastamberg.blogspot.com är adressen till det.

Nu är det 23 dagar kvar. Det känns helt galet. Vi har liksom varit ute i mer än 123! Känns som igår vi gick ombord på bussen på torp!
Hoppas allt flyter på fint och lugnt hemma i Sverige (eller vart vi världen ni befinner er)

Vi har det bra, och vi mår bra!

3 kommentarer:

  1. Hej Andreas!
    Grattis till lägenheten!
    Du kommer säkert in på utbildningen du sökt.
    Hoppas ni får sköna dagar vid havet och njut av lerbaden....
    Kram Kerstin

    SvaraRadera
  2. Fräsigt!

    Har ni fixat så att ni kan rösta där nere ellerrrr?! Det är junilistan som gäller i år!

    SvaraRadera
  3. Hej på dig Andreas !!

    Grattis till nya lyan !
    Det blir kul att du också hamnar här i Götet...
    Får passa på och tacka för kortet också!

    I morgon åker jag och hälsar på din mormor och morfar. Var ett tag sen sist.

    Ha det fortsatt bra så ses vi om några veckor !

    SvaraRadera