tisdag 26 maj 2009

Höstsnuva, åska och Batman!

Hej igen!

Nu har vi våran 3:e natt i Mui Ne. Det blev längre än vad vi väntat oss här. Först när vi kom på natten så fick vi sova i ett renoveringsobjekt till rum. Han sa 3 dollar, vilket bra för en säng mellan 3 på natten tills morgonen. Det visade sig att han menade 3 dollar på man, och genast var det dyrare än vad vi vill pröja. Men det var det med det. På morgonen gick vi ut i regnet för att söka en bättre bostad. De hde rum för 8 dollar där, men de såg ut som vårat renoveringsrum. Ganska äckligt och ingenting. Vi hittade istället ett jättesött hotell, som visserligen också kostar 8 dollr, men inkluderar satelit-TV, Wifi-internet och hot-shower. Mer värt kan jag säga. Tilläggas bör att 8 dollar är det billigaste för ett rum i denna stad. Vi har verkligen letat. Eller ja, stad och stad.. det är en gata längs stranden (som förövrigt inte allt är fin). Vi hittade rum ända upp till 35 dollar/natt, och då gick vi ända bara till de ställena som man kan se på utsidan att det är billigare. Uppenbart ett dyrt ställe, detta.

Igår blev Lisen dålig. Lite feber, huvudvärk och magont. Och snuva, i massor av snuva. Tur var det att regna så förbaskat hela dagen, för då får man inte dåligt samvete när man sitter inne och plöjer 5 filmer. Det var en sån dag man behöver ibland, även hemma. En "innedag" helt enkelt.
Imorgone tar vi dock tag i saken och står upp tidigt. Kl 08.00 kommer en jungelJeep och hämtar oss, sedan bär det ut på äventyr i 5 timmar. Efter det tar vi en buss till Ho Chi Minh City (fd. Saigon) i ca 4 h. Så morgondagen är fullspäckad. Skönt känns det.. för nu har vi inte gjort så mycket på några dagar.. Nu hoppas vi bara bästaste Lisen blir bättre, så vi kan få ut så mycket som möjligt av våra sista 2 och en halv vecka.
Tanken var att vi skulle vart i Kambodja nu, men stranden i Nha Trang var fin alltså.. Så det blir HCM-city imorgon, i kanske två nätter, och sedan mot Phnom Penh.
Det ger oss inte lika mycket tid i Kambodja som i de andra länderna, men vi har också hört från alla vi träffat att det inte behövs, då Kambodja är trist. Vi får la se. Sedan nalkas inträde i Thailand för 3:e gången denna resa och ca en vecka där. Det blir pent.

Nu ser vi riktigt mycket fram emot att komma hem och ta tag i svensk sommar. Jordgubbar och glass hemma oss mor & farföräldrarna osv. Stående klassiker i alla hushåll. Liz och jag har redan planerat saker att göra i sommar som vi ser fram emot. (vilket leder er till en undermedveten slutsats att vi inte tröttnar på varandra). Kulblirdet!

Nu är klockan 00, och vi ska ju som sagt upp tidigt. Hoppas allt är bra!

1 kommentar:

  1. Hej Andreas!
    Ja, det ska bli väldigt roligt att se er på hemmaplan igen. Vi får hoppas på en skön sommar med sol, bad, härliga semesterdagar och mycket jordgubbar.
    Ta väl hand om er och njut av tillvaron.
    Kram Kerstin

    SvaraRadera