måndag 20 april 2009

Surat - Koh Phanang

Ar nu framme i Surat (där färjorna till öarna går ifrån). Har varit i Phuket nu i 4 nätter. Bode först på Kata Beach, vilket var helt okey. Roligt att bada pga alla stora vågor, men way to much turister. Sedan åkte vi in till Phuket och har bott här i två nätter.
Jag hade verkligen inte åkt till Phuket om det inte vore för Hard Rock Café. Det roliga är att det var stängt. Haha. Så nu har vi slösat bort en massa dagar på ingenting. Vi läste inte så noga på hemsidan, utan bara att det fanns ett café där. Men sedan stod det ”comming soon”. Skit också. Jag fick köpa mig en sån där fejktröja i ett gatustånd istället. En Hard Rock tröja alltså. Har ganska många nu.. Hollywood, San Francisco, Fiji, (Sydney), Singapore, Kuala Lumpur, och nu Phuket då. Sedan finns det i Bangkok och på ett till ställe i Thailand. Nästa i Asien är Filippinerna, Jakarta, Bali eller Hongkong. Men det verkar inte som om vi kommer till något utav de ställena. Trist! Får resa jorden runt en gång till för att kompletera tröjorna. Nog om det.
Vad jag inte riktigt helt förstår är hur svenska människor, eller skandinavier i alla fall, är så sjukt frälsta i Phuket? Det är riktigt svingigt här, rent ut sagt. Åtta hundra tusen tuktuk på varje gata, jobbiga jäkla försäljare som inte fattar ”nej tack”, och överallt turister, turister, turister. En odrägligt full skåning sitter i varje gatuhörn efter kl 19, och barerna fylls på med mer svenskar hela tiden. Äckligt. Finns tom ”Skåne Bar”. Det finns nog inte ens i Skåne. Haha. Det hela påminner lite om Alanya, i Turkiet. Dit kunde man åka på en mer normal semester för 10 år sedan, men efter ett tag åker alla dit, och charmen och det som var fint är borta. Nu är det en lång strand med femhundraåttiotusen solstolar på. Tristede!
Sedan så har vi ju alla fejkkläder som finns über alles vilka tar den största sammanlagda övervikten till Sverige. Men okey, om man vill gå runt med en ful jäkla Gucciväska som kostar 7000 hemma så visst. Fruktansvärt pinsamt tycker jag, andra tycker inte det. Upp till var och en, I guess. Och sedan är ju kvalitén pinsamt dålig. Menmen. Nu ska vi inte vara bittra.
Vi var påväg till Karon Beach för att leta upp Fridorna, men just då började det att spöregna, och vi hade all vår packning. Sedan så har vij u inte hört av dem på ett tag, så vi har ingen aning om vart de är, så vi åkte förbi. Phuket vill man ju inte stanna i frivilligt. Så vi ville bara komma härifrån. Tog en hel dag att åka till Patong Beach för att leta upp Hard Rock, som inte en jäkel visste vad det var, eller vart det låg. ”Halld Lock Kaffe?” (folk här har svårt med R har jag uppfattat).
Men nu ska vi ut till Koh Tao (Ko Tao), och där ska det inte vara överbefolkat. Vi måste vara ute ur Thailand innan den 24, så det ger oss 6 dagar från nu. När man reser över landgränsen per fot så får man bara 15 dagars turistvisum (30 dagar med plan) så vi måste till ett annat land och sedan kan vi åka tillbaka. Antagligen drar vi till Phnom Penh, för att jobba oss nor ut via Vietnam och in i Laos. Därifrån ner i till Chang Mai i norra T, och ner till Bangkok. Men vi får väl se om de har slutat döda folk först, annars kan vi gör det annorlunda. Vill ju inte bli skjuten på kuppen.
Nu måate jag försöka sova här på bussen. Satt uppe halva natten och kollade på film. Ha de så bra, I will keep in touch. Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar