måndag 20 april 2009

Koh Phanang - Koh Tao

Tjenrare!
Som vanligt sitter jag på båten igen. Denna gången från Koh Phanang till Koh Tao. Nu börjar jag gilla Thailand lite mera. Turister som åker hit kan jag förstå mig på, lite mera.
På färjan är det alltid en massa hotellägare osv ombord, så om man vill kan man kirra bra boende redan på färjan. Vi hittade en bra deal hos en tant där vi skulle få bo för 300 baht, och gratis taxi till stället. (typ 1 mil). Gutt. Det stället var asfrächt, med pool och grejer. Lite över våran vanliga standard, fast billigare. Hehe. Tyvärr fanns det inget 300 bahtrum första natten, så vi fick betala 400 istället. Men det gjorde inte så mycket för det var fortfarande den bästa dealen. Stranden vi bodde på skulle vara utmärkt för snorkling, men det tycker jag då inte. Dock kom vi aldrig utanför de döda korall/stenreven pga av lågt vatten och stora vågor, men innanför var iaf allt dött. Oh så tråkigt. Men för första gången på denna resan låg vi vid en pool och gottade oss. Eftersom det var lite ”off” så var det överpris på det mesta i matväg. Fortfarande billigt om man jämför med hemma, men det känder lite dyrt att petala 20 baht för en rulle mentos! Haha.
Även här är det mycket turister, men mycket mer av backpackers än i Phuket. Det gillar vi, för de är oftast trevligare (mer ensamma, haha). Barnfamlijer från Stockholm med bortskämda skitungar (som handlar fejkkläder i Thailand) går mig på nerverna.
Nu har vi kastat loss från piren här och är påväg mot Koh Tao. Vi ska leta upp en lugn, tyst strand med billiga bungalows. Där ska vi chilla påt i 3 dagar, innan vi måste åka till ett annat land. Träffat en del folk här, och även de på hotellet, säger att det lättaste är att åka till en stad på gränsen till Myanmar (f.d Burma) och betala ett par hundra för en ny visumstämpel. Men det känns onödigt. Då kan vi lika gärna flyga till Vietnam och stanna där i 2 veckor istället. Eller Kambodja kanske. Det viktiga är iaf att vi har gjort upp en plan snart, annars kan man få problem (om stämpeln går ut alltså). Ska kolla upp lite flyg eller tåg från Bangkok på internet här så vi vet va vi ska ta oss till.
Har precis lärt Lisa läsa Stieg Larssons böcker nu. Hon håller på att lära känna Micke B för tillfället. Kom över andra delen igår kväll. Så det blir spännande läsning framöver. Själv läser jag någon deckare som utspelar sig på Gotland.
Här omkvällen när vi låg och kollade på film så gick strömmen i området. Bäcksvart kan man säga. Mörkret var ju inte det värsta, för det var ju natt, men värmen var helt sjuk. När fläkten inte fungerade fick vi stå i kallvatten i duschen ett bra tag istället. När vi var på Fiji hade vi ju varken fläkt eller AC, men värmen där var inte samma som här. Här är det mycket ”svettigare” värme, om ni fattar. Fuktigt osv.
Rullar förbannat bra på sjön nu vill jag lova. Har blåst upp en del sedan igår kväll. Färjan är ganska stor. Bara passagerare på denna dock. Eller, den är fakitkst liten för att vara en lågfarstfärja. Kanske en 100-150 platser. Svårt att säga med avdrift och ström, men cirkus 10 knop. Vet inte distansen mellan öarna, men det ser ut att vara längre från Koh P till Kot T, än från fastlandet till Koh P. Får avnjuta en bok och kolla utsikten sålänge. På tal om utsikt. Ber om ursäckt för de få bilder som kommit upp det senaste. I och med att jag har en laptop nu, så blir det inte att vi går vill internetcafé, utan försöker hitta Wifi istället. Finns ofta på resturanger och cafén, men det tar ju en stund att ladda upp. Jag ska skapa en blogg till idag där vi lägger upp bara bilder, för då slipper vi ju ladda upp lika mycket. Då kan vi ju ladda upp gemensamnt istället. Hälften av jobbet. Menmen, det var det med det.

VI hörs och syns.
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar