fredag 24 april 2009

One way ticket and back.

Tjenis!

Foregaende dagar har varit ett helvete. Kl 22.00 den 23:e tog vi vara vaskor fran hotellet. 26 timmar senare kom vi till nasta hotell. Under den tiden han vi att aka med en bilfarja med sovkojer till Chumporn, tog 7 timmar. Kandes inte stabilt alls, och hela baten skakade och lat en massa konstiga ljud. Fick senare hora av en Australienare att precis en sadan bat hade gatt under forra veckan.
Efter baten akte vi minibuss i 3 timmar. Kom fram till Rangon, gransen till Myanmar. Fick sta i passkontroll och fick avstamplat vart Visum. Satte oss i en liten bat, akte over en flod och runt en krok i ca 10 minuter. Anlander till the forbidden country. Gar i land pa en trabrygga, mot passkontroll. Burmianer och militarer overallt. Far varan stampel samtidigt som det borjar osregna. Vi tar oss snabbt tillbaka till baten och aker ut pa floden igen, men denna gangen stannar vi pa en o i mitten. Dar sitter tullen och gar igenom vara vaskor. Val tillbaka minibussen och en 3 timmars resa tillbaka till Chumporn. Hoppar av och dirket pa en stor buss som forhoppningsvis skulle ta oss till en pir, dar man kunde kopa biljetter till buss och bat.
Kommer fram och ska kopa biljetter till Hua Hin, men tanten i baset sager att bussen ar full. Vi maste sta och vanta pa att hela langa kon har checkat in, innan vi far lov att tala igen. nasta buss gar 5.30. ungefar om 5 timmar alltsa. Jaja, vi koper biljetter till den. Nu far vi sitta pa piren och vanta. Laser ut en bok, ater lite mat pa en narbelagen restaurang och ar allmant sega och griniga. kl 5, kommer en buss. YEAH! Men snart ska det visa sig att det ar fel buss, och att varan ar en timme forsenad. 18.45 sitter vi antligen pa bussen! Kommer fram till Hua Hin ungefar kl 00.00. Tar oss in till stan och hittar ett ganska bra boende. Jag far ta mig ut och leta upp ett apotek, for att skaffa storre plaster till Lisen. Hittar det och tar mig tillbaka. Plasteret skulle vara det storsta (6x7 cm), men det visar sig snart att klistret utgor 80 procent. Vardelosa. Tur att jag bara kopte nio stycken (50 kr).

Nu har vi vaknat och ar pa battre humor. Vi ska ta oss en matbit nu for att sedan aka till "apberget". Dar finns ett tempel med en hel hog tama apor. Aven elefanter som gor lite konster och sant dar.

Jag har forovrigt fatt asont i halsen, och kan knappt svalja. Kirrat halstabletter som hjalper lite iaf. Det ar nar man satter sig pa svinkalla bussar, eller hotellrum med AC som man kylls ner och varms upp hela tiden, inte bra. Vi har dock alltid bara flakt pa vara rum. Det blir kallt nog och ar halva priset. vi betalade 700 baht for tva natter, sa det kanns okey. Jag har hort att det ska vara lite dyrare i Hua Hin ocksa. Men hela landet ar ju helt korrupt. Nar man fragar efter billigt boende sa finns det aldrig nagot under 600 baht. Taxichafforerna har aldrig hort om nagot billigare. Men efter de har kort runt en stund och de fattar att man anda inte kommer att betala mer for taxin en vad som ar bestamt, eller inte ta ett rum for over 400 baht, sa kommer de genast pa att det finns nagra stycken for 300...

Man far ha talamod helt enkelt. Annars blir det snart dyrt. Om vi hade tagit det forsta basta pa denna resan (som valdigt manga jag traffat gor) sa hade vi varit panka. Traffade nagra norskar i Nadi, Fiji, som hade brant 13 000 norksa (vardera) for 3 veckor i Thailand. Helt galet. Jag kan inte ens forsta hur man lyckas med en sadan bedrift.

Jaja, nu ska vi mata apor! Hores senare!

1 kommentar:

  1. Hej Andreas!
    Hoppas att resten av er vistelse i Thailand kommer att fungera bra. Ni är duktiga på att hitta billiga alternativ på resor och boende.
    Tänk så mycket ni får uppleva!
    Var rädda om er och tack för att du hjälper Lisa.
    Hoppas att både hals och sår snart är på bättringsvägen.
    Passa på att vila er och njuta av tillvaron om ni hittar något mysigt ställe där ni är nu.
    Vi tänker på er.
    Kram Kerstin

    SvaraRadera